Honda въвежда три нови двигателя

Main November 26, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6385 views | no comments

Honda въвежда три напълно нови двигатели от типа VTEC TURBO, част от глобалната екологична концепция на марката - Earth Dreams Technology.
Става въпрос за силови агрегати с обем от 1,0 л, 1,5 л и 2,0 л. И трите агрегата ще бъдат бензинови с турбо и директно впръскване. Те ще използват технологията за променлив ход на клапаните, придобила широка популярност като VTEC технологията на Honda. Заедно с новия 1.6 i-DTEC агрегат на Honda и хибридните й системи, тези нови турбо двигатели ще бъдат монтирани в редица глобални модели.
Свежите попълнения в моторната гама на марката са с нова структура, както и с новоразработени турбо системи. Honda намали обема им и така вече разполага с 1-литров 3-цилиндров турбо двигател с директно впръскване и 1,5-литров 4-цилиндров турбо двигател с директно впръскване. И двата агрегата са с много ниско вътрешно триене и ще са в състояние да постигнат водеща за класа си производителност и екологични показатели.
Първият двигател от новата гама, който ще дойде в Европа ще е мощният 2-литров VTEC TURBO, който ще се монтира на новия Civic Type R. Този високоефективен и изключително пъргав мотор ще има мощност от над 280 к.с. и ще отговаря на еко-стандартите EURO 6.

 
Keywords:   honda
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...