Honda произведе 1 000 000 броя Civic в Суиндън

Main November 12, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1333 views | no comments

Във фирмения комплекс на Honda UK Manufacturing Limited (HUM) в Суиндън беше произведен юбилейният представител на модела Civic с пореден номер 1 000 000. Сглобяването на автомобила във Великобритания започва на 19 септември 1994 година и през първата производствена година от поточната линия на завода слизат само 6 652 Civic-а. За сравнение може да се посочи, че за 2007 са предвидени 138 792 представителя на модела.

През последните 20 години, производственият капацитет на HUM се увеличава непрекъснато, като през изминалите 12 месеца предвижданията са увеличени от 190 000 до 250 000 автомобила за година. Основният виновник" за това, разбира се е Civic и силното търсене на неговите три- и петврати версии, както и на луксозния всъдеход CR-V. Направената до момента инвестиция от страна на Honda в завода Суиндън е в размер на 1.38 млрд британски лири. Всеки ден комплекса напускат 1 182 автомобила.

Ние сме единственият завод на Honda в света, който произвежда 3- и 5- вратите версии на Civic и сме особено горди от факта, че има един милион щастливи собственика, които управляват произведени в Суиндън Civic-а", заяви Дейвид Ходжетс, директор на Honda UK Manufacturing Limited.

Юбилейният представител на модела Civic е от неговата суперспортна модификация Type R. Автомобилът е предназначен за пазара на Великобритания.

 
Keywords:   honda, honda uk
 

Images Gallery


 

BMW M3 Sedan 2008
November 11, 2007
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...