Hyundai отбеляза хеттрик в безопасността - ix35 получи 5 звезди от Euro NCAP

Main August 27, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1492 views | no comments

Euro NCAP, независимата организация за оценяване на сигурността на автомобилите, обяви, че ix35 - новия компктен SUV на корейския автомобилостроител Hyundai е удостоен с максималната оценка от 5 звезди във взискателната краш-тестова програма. Този резултат нарежда ix35 сред най-сигурните автомобили в този клас, и включва най-високия рейтинг по показателя защита на деца в купето.

ix35 е третия пореден модел на Hyundai, който получава максималната оценка от 5 звезди. Преди него с това признание бяха отличени суперминито i20 и хечбека i30.

Всъдеходът от С-сегмента получи най-високата в класа си оценка от 88% за сигурност на пътуващите в него деца при тестове с манекени на 18-месечни и 3-годишни. За възрастни оценката е 90%, а асистиращите системи за сигурност получиха 71%.

Електронната система за контрол на стабилността (Electronic stability control), която е стандартна за всички модели и системата за напомняне за използване на предпазните колани изиграха ключова роля за високата оценка на ix35 в категорията асистиращи системи. Акцентът, който Hyundai поставя върху сигурността на пътуващите в автомобила получи признание с високите оценки при изпитанията на челен удар и удар отзад.

Петте звезди са признание за старанията ни да осигурим на своите клиенти автомобили с високо качество, предлагащи максимална ситурност. Европейските водачи имат много високи изисквания и хората от нашия европейски развоен център са създали кола, която отговаря достойно на техните очаквания, каза Алън Ръшфорд, вицепрезидент на Hyundai Motor Europe.

ix35 вече дори голяма популярност сред европейските потребители – в трите месеца след излизането му на пазара са продадени над 60 000 броя. Мощните и ефективни двигатели и програмата Пет години тройна грижа, която няма конкуренция в индустрията, ix35 е безспорен лидер в класа си, добави той.

****
Hyundai Motor Company е един от шестте официални партньора на ФИФА за организирането на Световното първенство през 2010 година в ЮАР. Сътрудничество между корейския автомобилостроител и световната футболна централа датира от 1999-та година и според последния дългосрочен договор ще продължи поне до 2014-та. За Мондиал 2010, който ще се проведе от 11 юни до 11 юли в ЮАР Hyundai Motor Company за пореден път ще изиграе основна роля за безпроблемното преминаване на състезанието, предоставяйки широка гама от своите високотехнологични и изключително комфортни превозни средства.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...