Peugeot връща емблемата GTi?

Main August 27, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1715 views | no comments

Френският автопроизводител се подготвя да възстанови спортното обозначение GTi за моделите си, използвано за последно през 2009-а, с работата си по хот-машината Peugeot 208 GTi, която би трябвало да излезе през 2012-а година. Намек донякъде за намеренията на марката в тази посока е лимитираната серия Peugeot 207 S 16 от 200 бройки, която беше пусната за продажба в най-големия хот-хеч пазар в Европа - британския. Peugeot 208 GTi не само ще е много спортен, но и ще има хибридно задвижване - известният вече от Mini 1.6-литров турбо мотор с мощност около 200 к.с. и електромотор с мощност 36 к.с.

Освен това Peugeot 208 GTi ще има задвижване на четирите колела, като бензиновият двигател ще се "грижи" за предния мост, а електромоторът за задния. Тази схема ще позволи на колата да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 сек. и да достига максимална скорост от над 250 км/ч.

Така Peugeot 208 GTi ще бъде може би и най-технологично напредничавият модел в гамата на френските лъвчета, като в същото време ще предложи привлекателен външен вид, използващ черти от стилистиката на концептуалния модел sr 1. Peugeot 208 GTi ще има впечатляващ аеродинамичен пакет, спойлер на покрива, централно разположен изход на ауспуха, големи колела и сериозни спирачки, изцяло спортно окачване и подобрена управляемост.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...