Hyundai i-oniq ще дебютира на Женевския автосалон

Main March 1, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8580 views | no comments

Днес корейският автомобилостроител Hyundai разпространи първото изображение на новия си концептуален модел i-oniq, който ще направи дебюта си на започващия на 5 март Женевски автосалон. Автомобилът демонстрира нови технологии и дизайн, които дават възможност да се надзърне в бъдещото мислене на компанията.
i-oniq е електрически спортен хечбек с бензинов двигател за увеличаване на пробега. Създаденият с идеята да представи най-новите виждания на дизайнерите и инженерите на Hyundai i-oniq доразвива дизайнерския език на компанията за флуидна скулптура и демонстрира дръзки „Нови възможности“ с футуристичното си задвижване.
Стилистите на Hyundai са избрали динамични пропорции за естетичното и функционално купе на i-oniq. Дизайнът на колата съчетава меки характерни линии с мускулест темперамент, изразявайки едновременно премиум и спортни качества, които се забелязват както в екстериора, така и в интериора. Други елементи на дизайна като покрива, тип „пентхауз“, и светодиодните предни фарове подчертават ефективността и напредничавите технологии, вложени в i-oniq.
С дължината си от 4,4 метра i-oniq разполага с място за четирима в ориентирания към водача салон. Високотехнологичното оборудване в шофьорския интерфейс и контролните уреди отразява съвременните и бъдещите премиум консуматорски електронни технологии. На пътниците е осигурен салон с удобни кресла, предназначен за оптимален комфорт, чиито характерни изваяни повърхности, вдъхновени от музикални инструменти, създават положителен контраст със спортно ориентираната зона на водача.
Концептуалният модел i-oniq генерира мощност от 109 к.с., той се задвижва от 3-цилиндров 1-литров бензинов двигател съчетан с лектромотор и литиево-йонен генератор. В електрически режим i-oniq има пробег 120 км, а с помощта на бензиновия агрегат колата може да измине до 700 км, като в смесен режим отделя едва 45 г/км CO2.
Концептуалният модел i-oniq ще бъде показан за първи път на пресконференцията на Hyundai на Женевския автосалон на 6 март 2012 г. от 9:45 местно време.

 
Keywords:   hyundai
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...