Hyundai i40 бe оценен с 5 звезди от Euro NCAP

Main August 26, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7620 views | no comments

Новият Hyundai i40 получи максималната оценка от 5 звезди от независимата организация за оценка на безопасността на автомобилите Euro NCAP. Резултатите от взискателните тестове нареждат i40 сред най-сигурните автомобили в D-сегмента.

i40 е петият пореден модел на Hyundai, оценен с максималните 5 звезди в изключително прецизната програма за оценяване на Euro NCAP след суперминито i20, компактния MPV ix20, хечбека i30 и компактния SUV ix35.

Новият i40 получи оценка от 92% в категорията „ защита на възрастни в купето”, като регистрира максимален брой точки в теста за страничен удар. Освен това подглавниците и седалките бяха специално отличени, тъй като осигуряват надеждна защита срещу камшичен удар в случай на сблъсък отзад.

В категорията „защита на деца в купето” i40 получи впечатляващите 86%, представяйки се отлично в изпитанията както за 18 месечни, така и за 3 годишни малчугани. Оценката по критерия за „защита на пешеходци” е 43%, като предната броня регистрира максимален брой точки за добрата защита, която осигурява за краката на пешеходците.

Електронната програма за стабилност, системата за ограничаване на скоростта и напомняне за употреба на предпазните колани допринасят за постигането на резултат от 86% в категорията „помощни технологии за безопасност“. Пасивните и активните системи за безопасност на i40 дори надвишават изискванията на Euro NCAP за 2011 г.

Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент и главен оперативен директор на Hyundai Motor Europe, коментира: “5-те звезди от Euro NCAP, присъдени на i40, допълнително подчертават нашата най-висока загриженост за сигурността на клиентите на Hyundai. Това е още една причина частните и корпоративни клиенти в сегмент D да предпочетат i40, като сред впечатляващия списък с качества на автомобила изпъкват сигурността, първокласното качество, ефективността и богатото базово оборудване. Нашият гаранционен пакет без конкуренция „Пет години тройна грижа“ прави i40 дори още по-привлекателен.“

Уникалният гаранционен пакет „Пет години тройна грижа“ на Hyundai предоставя на клиентите абсолютно спокойствие, състоящо се в 5-годишна пълна гаранция, 5 години безплатна пътна помощ, както и 5 години безплатни прегледи на техническото състояние.

 
Keywords:   euro ncap, hyundai
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...