Hyundai ix20 бе оценен с 5 зведзи от Euro NCAP

Main February 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4510 views | no comments

Hyundai ix20 - новият MPV от В-сегмента на корейския автомобилостроител получи 5 звезди от независимата организация за оценка на безопасността на автомобилите Euro NCAP. Така ix20 се нарежда сред най-сигурните представители в своя сегмент и е един от малкото, заслужили най-високия бал.
Това е четвъртият пореден модел на Hyundai, оценен с максималните 5 зведзи в изключително взискателната тестова програма на Euro NCAP след суперминито i20, хечбека i30 и новия SUV от С-сегмента ix35.
Новият ix20 получи водещите за класа си 85% по критерия „защита на деца в купето”, представяйки се отлично в изпитанията както за 18 месечни, така и за тригодишни малчугани. За защита на възрастни в купето и на пешеходци автомобилът заслужи впечатляващите 89% и 64%.
Електронната програма за стабилност и системата за напомняне за употреба на предпазните колани допринесоха за бала от 71% на ix20 по показателя „допълнителни средства за безопасност”. Сериозната програма за сигурност на Hyundai донесе на автомобила максимален брой точки при страничен удар и отлична оценка при удар отзад.

 
Keywords:   euro ncap, hyundai, mpv
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...