Hyundai ix20 получи 5 звезди от Euro NCAP

Main February 24, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2790 views | no comments

Компактният многофункционален модел ix20 на Hyundai получи максималната оценка от пет звезди по време на последните тестове на Euro NCAP, което подреди автомобила сред най- сигурните в автомобилната индустрия.

ix20 е четвъртият пореден модел на Hyundai, който е отличен с най-високата оценка на независимата европейска програма. Преди него топ-отличия в актива си записаха i20, хечбекът i30 и компактният кросовър ix35.

Hyundai ix20 постигна ниво на безопасност от 85% по отношение на защитата на деца, 89% за сигурността на възрастните и 64% за тази на пешеходците. Моделът получи и оценка от 71% за системите си за сигурност, като основен акцент са били електронната стабилизираща система и системата за подсещане за предпазните колани.

"Петте звезди на ix20 демонстрират отдадеността на Hyundai да предлага възможно най- високото ниво на безопасност на клиентите, коментира Алън Ръшфорд, старши вицепрезидент на Hyundai Motor Europe. "Като добавим към това богатото стандартно оборудване, високо ефективните двигатели и спокойствието, което предлага уникалната гаранция Five Year Triple Care, ix20 се превръща в много привлекателно предложение, допълва той.

От лансирането на Hyundai ix20 на европейския пазар през ноември миналата година, до края на миналия месец се отчитат почти 32 000 заявки за модела.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...