Hyundai демонстрира ново мислене на автосалона в Сеул

Main March 31, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1915 views | no comments

На форума в корейската столица своя световен дебют направи най-новото екологично творение на Hyundai - концептуалният модел Blue2, първият електромобил с горивни клетки (FCEV) на водород на компанията в конфигурация седан. Освен това марката показа за първи път на местния пазар първия си бензинов хибрид – Sonata Hybrid. Най-същественото обаче бе, че Hyundai демонстрира прилагането на новата си философия, въплътена в слогана „Ново мислене. Нови възможности” в практиката чрез изложба на ориентирани към потребителите технологии и дизайн.
Задвижването на Blue2 е поверено на електросистема с горивни клетки, която осигурява мощност от 122 к.с. Стилът на автомобила е едновременно спортен и луксозен – съвършена комбинация от футуристичен флуиден дизайн и екологични технологии. Той е снабден с гуми с ниско съпротивление при търкаляне и алуминиеви джанти, които подобряват аеродинамичните му показатели.
В предната и задната част на купето са разположени уникални LED панели, които показват състоянието на автомобила. Blue2 разполага и със система за посрещане, която разпознава шофьора, а системата за автоматично отваряне на вратите го улеснява. Традиционните странични огледала са заменени от камери от двете страни и на покрива, които създават една уникална среда за управление на автомобила.
Дизайнът на екстериора преминава и вътре в купето, което се характеризира от асиметричните конфигурации на арматурното табло и вратите, създадени с цел оптимизиране на комфорта. По-широките седалки допринасят за по-лесно влизане и излизане от купето.
Hyundai обединява панела с уредите с централния, използвайки високотехнологичен прозрачен органичен светодиоден монитор (TOLED) и свръхлеко закалено стъкло, които улесняват възприемането на графичната информация. Информационно-развлекателната система се управлява чрез сензор, който реагира на докосването и движението на ръката на шофьора.

 
Keywords:   blue2, hyundai, sonata
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...