Hyundai показа новият си голям седан i40

Main May 12, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4175 views | no comments

Първи снимки и детайли за най-новата кола на корейския автогигант - седанът i40/Sonata бяха пуснати в нета преди световния дебют на автомобила на автосалона в Барселона. Седанът i40 идва доста бързо след премиерата на комбито i40 в Женева и ще тръгне в продажба в Европа през септември тази година. Цените още не са обявени, но ще са в рамките на 17-20 хиляди евро, с около 2000 евро по-ниски от тези на комбито.

Есктериорът на колата е изпълнен в новия дизайнерски "език" на марката, наречен "Fludic Design" и тя има свеж изглед със стилните си и красиви пропорции. Колата ще предложи и най-ниското в класа си ниво на емисии на CO2. Автомобилът е петместен, има много място за багаж.

Моделът е напълно развит в центъра на марката в Рюселсхайм, Германия и ще предложи стандартната вече за всички автомобили на Hyundai акция "тройно обещание" - петгодишна гаранция, пет години сервизно обслужване и пет години пътна помощ.

От старта си колата идва с четири варианта на двигателите - два бензинови и два дизела. Най-интересен е новият четирицилиндров, бензинов, двулитров мотор с директно впръскване на горивото с мощност 180 к.с. и максимален въртящ момент от 213 Нм. Той осигурява ускоряване от място до 100 км/ч на колата за 9.7 секунди и емисии на CO2 от 159г/км. Още по-икономичен е 1.7-литровият дизел с емисии на CO2 от 113г/км.

Сред новите системи в автомобила са "умният" паркинг-асистент, системата за следене и запазване на линията, блутут-връзка с гласово разпознаване, пълна картова навигация и камера за гледане назад. Новият i40 ще има още електрическа паркинг-спирачка, предни вентилирани седалки, отопляеми и накланящи се задни, автоматична система за премахване на конденза по стъклата и отопляем волан.

Колата ще има и девет предпазни въздушни възглавници - предни, задни , завеси, за колената на шофьора и то стандартно за всичките си варианти.

 
Keywords:   hyundai, sonata
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...