Hyundai представи петото поколение Elantra в Европа

Main May 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4220 views | no comments

Корейският автомобилопроизводител Hyundai показа за първи път в Европа петото поколение на един от най-популярните си модели – Elantra, в рамките на автосалона в Барселона. Автомобилът ще излезе на пазара в Испания и някои други европейски страни през третото тримесечие на 2011.
Elantra ще се предлага с най-добрия в автоиндустрията гаранционен пакет „Пет години тройна грижа”, който привлича европейските потребители към марката със съчетание от пет години пълна гаранция без ограничение на пробега, пет години безплатна пътна помощ и пет години безплатни прегледи на техническото състояние на автомобила.
Екстериорът на модела е плод на дизайнерската философия на Hyundai „флуидна скулптура”, чиято идея е да придаде изтънченост и динамика на линиите и формите на автомобила. Снижавайки линията на покрива, създавайки изразени арки на колелата и добавяйки остри характерни линии, които тръгват от А-колоната и обточват предния капак, за да се влеят в бронята.
В интериора сребристи елементи с обтекаема форма слизат от горната част на таблото към централната конзола, придавайки изтънченост и динамика на купето, а бляскавите черни и металически цветове във вътрешността добавят футуристични, високотехнологични нотки.
Обтекаемият и динамичен силует осигурява на новата Elantra коефициент на въздушно съпротивление (Cd) едва 0,28, което се отразява съществено и на разхода на гориво.
Новата Elantra е оборудвана със съвсем новия бензинов двигател Gamma 1.6 MPI D-CVVT, свързан с шестстепенна механична или автоматична скоростна кутия.
Лекият, благодарение на алуминиевата си конструкция 1,6-литров четирицилиндров двигател е оборудван с двойна система за изменение на фазите на газоразпределение, която повишава мощността му на 132 к.с. при 6 300 об/мин, намалява вредните емисии и му осигурява най-добрата икономичност в неговия клас. Максималният въртящ момент на агрегата е 158 Нм при 4 850 об/мин.
За комфорта на водача и пътниците са предвидени множество новаторски системи като съпровождащи светлини, които угасват 30 сек, след като водачът напусне купето, йонизираща система за пречистване на въздуха, отопляеми задни седалки и сензори в задната част за помощ при паркиране.
Създателите на новата Elantra са отделили сериозно внимание и на безопасността. Колата разполага със система за контрол на стабилността (VSM), която се прилага за първи път в класа, с електронна програма за стабилност (ESP) и шест въздушни възглавници.

 
Keywords:   elantra, hyundai
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...