Hyundai разбули i30

Main September 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5490 views | no comments

На започналия от днес за медиите автомобилен салон във Франкфурт Hyundai разкри официално второто поколение на модела си i30, един от най-успешните представители на сегмент С. Припомняме, че през 2007 г. това беше първият автомобил от гамата на корейската марка, получил новия буквено-цифрен индекс като име, както и първият, проектиран и конструиран в Европа. Следващата му генерация също идва от Стария свят, и по-конкретно – от Техническия център на Hyundai Motor Europe в Рюселхайм, Германия. Новият i30 представлява еволюция на уникалния дизайнерски език на Hyundai “флуидна скулптура“.
Звездата на пресконференцията бе Юрген Клинсман, като символ на футболния ангажимент на компанията.
Дизайнът на i30 е още по-ярък. Хечбекът e с дължина 4300 мм, широк е 1780 мм и е висок 1470 мм. Колесната му база 2650 мм, а багажникът събира 378 л.
Гамата на двигателите включва 1,4-литровия дизелов мотор с макс. мощност 90 к.с., 1,6-литровият с макс. 110 к.с. и още един 1,6-литров с макс. 128 к.с.
Три са и бензиновите версии на двигателите - 1,4-литров с макс. 100 к.с., 1,6-литров с макс. 120 к.с., и още един със същия работен обем и мощност от 135 к.с.
Всички мотори се куплират с 6-степенни механични и автоматични предавателни кутии.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...