Hyundai се връща в ралитата с Veloster

Main February 10, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2062 views | no comments

Hyundai обнародва първата снимка на идващия си рали-автомобил Hyundai Veloster rally car, снимка показваща един от най-зрелищните аспекти на рали-спорта - скоковете. С тази първа публичност на спортния си автомобил корейците подсказват и нова посока на експанзията си - моторните спортове и в частност рали-състезанията.

Подготвеният за рали Hyundai Veloster е брандиран с обичайните за компанията Red Bull неща, а тази компания за енергийни напитки е известна с пристрастията си към всички видове моторни спортове и навярно австрийците са решили, че Hyundai може да стане техен добър партньор в ралитата. До момента корейците не са обявили нищо официално за новия си спортен автомобил, но снимката говори повече от достатъчно - че са готови да се гмурнат здраво в рали-океана.

Серийният вариант на Hyundai Veloster имаше своята световна премиера на автосалона в Детройт през януари, ще тръгне в продажба през следващите месеци и участието му в моторните спортове би се отразило добра на имиджа му на качествен спортен автомобил.

Серийният вариант на Hyundai Veloster има 1.6-литров бензинов мотор с мощност 138 к.с. и по всяка вероятност в спортния Veloster ще бъде използван същия мотор, но с чувствително увеличена мощност - към 300 к.с.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...