ILMC – 6 часа на „Силвърстоун”: пето действие в Англия

Main September 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4195 views | no comments

Двумесечното прекъсване в програмата на Intercontinental Le Mans Cup не беше ваканция за Team Peugeot Total. След двойната победа на „Имола", на 3 юли, екипът проведе интензивни сеанси за доразработки. Двата Peugeot 908, които ще стартират на „Силвърстоун", имат задача да увеличат преднината в общото класиране. Шест часа, които можете да проследите директно на WebTV.
Peugeot, който няма нито едно напускане на състезание досега, постигна три победи и има 43 точки преднина спрямо прекия си съперник преди петия манш от шампионата 2011. В страна, в която има истинска култура на автомобилния спорт, Peugeot си поставя за цел да обогати колекцията от победи на двата 908. За 908 N 7, победител в „Имола", са ангажирани Себастиан Бурде и Симон Пажно. Peugeot 908 N 8 ще бъде пилотиран от екипажа Франк Монтани и Стефан Саразен, които се надяват на първа победа през този сезон.
Състезанието в „Силвърстоун" ще премине под знака на промяна в техническия регламент. FIA и ACO въведоха от 1 септември двете мерки за сигурност с цел ограничаване на опасността от излитане на прототипите. Първата се състои в увеличаване на отвора на предните аератори. Втората мярка е много по-сериозна : става дума за увеличаване с 5 мм на дебелината на дъската под автомобила (тя става 25 мм), освен това дебелината на тази дъска ще бъде проверявана в края на квалификациите и в края на състезанието.

 
Keywords:   fia, peugeot, peugeot 908, webtv
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...