Infiniti влиза във Формула 1

Main March 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8182 views | no comments

Японската луксозна марка Infiniti съобщи, че е сключила маркетингово споразумение с шампиона от Формула 1 Red Bull Racing Renault за сезони 2011 и 2012. Така на базата на алианса Renault-Nissan се поставя началото на уникален триумвират с Red Bull Racing, чиито усилия ще бъдат съсредоточени върху елитния маркетинг и техническите дейности около Формула 1.
Част от споразумението предвижда престижно брандово присъствие на Infiniti върху състезателния болид, пилотските комбинезони, униформите на екипа и оборудването. В допълнение на брандовите и маркетинговите взаимоотношения Infiniti ще работи съвместно с Renault за полагане основите на бъдещото техническо сътрудничество с Red Bull Racing. През 2011-а и 2012-а тимът Red Bull Racing ще продължи да използва двигателите Renault F1, които го изведоха до първата му шампионска титла в най-престижната автомобилна надпревара в света.
„Към средата на договора Infiniti ще засилва глобалното си присъствие и едновременно с това ще разширява продуктовата си гама. Предвид тези паралелни амбиции е ясно, че Формула 1 ни предлага ненадмината глобална комуникационна платформа, допълваща посланието на Infiniti „Вдъхновена динамика”. Щастливи сме, че имаме възможността да участваме във Формула 1 с отбор от световна класа като Red Bull Racing Renault”, заяви старшият вицепрезидент на Infiniti Анди Палмър.
„Red Bull винаги е залагал на различния подход, така че още щом ръководителите на Infiniti ни запознаха в общи линии с новаторския си план, ние бяхме готови да работим с тях. След като спечелихме шампионските титли при пилотите и при конструкторите, ние сме още по-радостни, че започваме новия сезон с един нов и всеотдаен партньор като Infiniti”, каза от своя страна ръководителят на Red Bull Racing Кристиан Хорнер.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...