Infiniti EX дебютира в Щатите, но идва и в Европа

Main August 16, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 800 views | no comments

-EX сам си възстановява боята

Днес се състоя премиерата на новия кросовър модел EX на луксозната марка Infiniti. Въпреки че дебютът на автомобила се проведе по време на тазгодишния конкурс Pebble Beach Concours d’Elegance в САЩ, новото попълнение в гамата на Infiniti ще стане достояние и на европейската публика.

Новият ЕХ е един от четирите луксозни модела (G Saloon, G Coupe и новото поколение на FX), които Infiniti ще предложи в Европа от есента на следващата година. За първи път, кросовърът ще може да бъде видян от широката европейска публика по време на международното изложение в Женева през 2008 година. Самото навлизане на марката в Европа ще отнеме 2 години.

Infiniti EX е разработен в Япония. Основните му габарити са дължина 4 631 мм, ширина 1 803 мм и дължина 1 589 мм. Въпреки че за момента не се знае каква ще бъде двигателната гама на европейската версия на модела, в САЩ той ще се предлага стандартно с 3.5 литров, V6 двигател с максимална мощност от 290 конски сили. Моторът на този 4х4 автомобил ще бъде комбиниран с петстепенна роботизирана предавателна кутия.

Една от най- интересните особености на Infiniti EX е неговата боя. Тя е наречена Scratch Shield и е в състояние сама да заличава малки драскотини, оставени от нокти или ключове, благодарение на смола, която е смесена с лака. Напълното възстановяване на нарушената боя отнема от 1 ден до 1 седмица.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...