Infiniti EX35 е сред най- сигурните коли според IIHS

Main June 30, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2195 views | no comments

Източник: www.infinitibg.bg

Институтът за безопасност по пътищата на САЩ (IIHS) нареди Infiniti EX35, модел 2011 сред най-сигурните автомобили в света. Това признание се присъжда на колите, които са получили най-високи оценки за защита на хората в купето при челен, заден и страничен удар в тестовете на IIHS, оборудвани са със система за контрол на стабилността и имат добра оценка на здравина на покрива от изпитанията. Сред най-сигурните автомобили в класацията на IIHS е и Infiniti M37.

Всяко Infiniti EX35, модел 2011 е оборудвано с модерна, разработена от компанията система от възудшни възглавници (AABS), с двустепенни, двупрагови предни възглавници и колани със сензори за класификация на пътниците, монтирани в тавана допълнителни възглавници тип завеса, монтирани в предните седалки предни допълнителни възглавници за страничен удар активни подглавници за шофьора и пътни ка до него.

Освен това стандартното оборудване на автомобила включва системи за адаптиране на коланите за деца (LATCH), за наблюдение на налягането в гумите (TPMS), за динамичен (VDC) и за тракшън контрол (TCS).

Освен това Infiniti EX предлага и множество модерни технологии като Система за предотвратяване напускането на лентата (LDP), интелигентен круиз-контрол, асистент за контрол на дистанцията (DCA) и интелигентен спирачен асистент (IBA) с предупреждение за челен удар. Системата за предупреждение при опасност в сляпото петно (BSW) задейства светлинен индикатор при поява на друга кола в проблемната по отношение на видимостта зона. Ако водачът включи съответния пътепоказател, светлината започва да премигва и се разнася отчетлив звуков сигнал.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...