Infiniti M35 Hybrid спира и се управлява както никой друг автомобил.

Main August 10, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 543 views | no comments

„Хибридът в задвижването“ от Infiniti – M35h, ще представи новаторски технологии в управлението и спирачната система, когато бъде пуснат за продажба в САЩ и Европа през 2011г. Тези дебютни системи са разработени, за да щадят околната среда, да подсилят усещането при шофиране и да подобряват качества на M35h с неговата иновативна система с един мотор и два съединителя.
Управлението на Infiniti M35h се осъществява от електро-хидравлична система със „спомагателно“ включване при необходимост. Тя предлага предимствата и на двата вида управление – плавно усещане от хидравличното сервоусилване и подобрената ефикасност на горивото на електрическата система, като моторът се включва само, когато воланът се върти и така повишава ефикасността. Спирачките също са проектирани основно с цел да отговарят на нуждите на любителите на спортни седани, но същевременно допринасят за ниските вредни емисии на M35h – шампионът по ниски емисии на CO2 от напълно новата M Line седани на Infiniti. За да се постигне това инженерите от Infiniti интегрират спирачната система „Electric Driven Intelligent Brake“ (Интелигентна спирачка с електрическо задвижване). Когато водачът натисне педала на спирачката, необходимата спирачна сила се поддържа, докато хидравличното налягане на триещата спирачка се контролира, за да се максимализира възстановяването на мощността в хибридния мотор.
Друго предимство на новите системи за управление и спиране е, че те работят с иновативния задвижващ тракт, за да увеличат усещането при шофиране, а не да го притъпят, както се случва при някои хибридни автомобили. Основна в този стремеж е системата с един мотор и два съединителя. Първият съединител е монтиран между атмосферния 3,5-литров V6 двигател и електромотора, който е поставен в автоматичната трансмисия. Електронно контролираният съединител позволява пълното отделяне на V6 двигателя, когато колата е в електрически или в регенериращ режим. Отделянето на V6 двигателя намалява механичното съпротивление и увеличава ефективността на електромотора.
Първият хибрид на Infiniti – M35h е звездата по отношение на ниски емисии CO2 сред изцяло новата M Line, която включва и бензинови и дизелови модели и е първият M-модел, който ще се появи на всичките 34 пазара на Infiniti в цял свят.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...