Jaguar Land Rover влага 1,2 милиарда долара в арабски завод

Main December 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6380 views | no comments

Вчера Jaguar Land Rover подписа съглашение с правителството на Саудитска Арабия за проучването на възможността да изгради собствен завод в страната, откъдето да излизат автомобили за местния пазар.
Очаква се там да се правят около 50 000 бройки различни модели на Land Rover годишно, като за тях компанията ще използва алуминий и стомана местно производство.
Първоначалната инвестиция ще бъде в размер на 1,2 милиарда долара и е възможно по-късно производството да бъде разширено и с модели на Jaguar.
Засега договорките с правителството са на доста начален етап. Ако заводът стане факт, това ще даде възможност на компанията да стартира и джойнтвенчърно партньорство.
Ако всичко върви по план, той ще бъде готов през 2017 г., като засега за негови домакини се спрягат градовете Юбил или Янбу.
В момента Jaguar Land Rover е собственост на индийския гигант Tata Motors, а Саудитска Арабия се стреми да развие местната индустрия, за да разнообрази икономиката си, като намали по този начин зависимостта си от износа на петрол.

 
Keywords:   jaguar, land rover, tata motors
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...