Volkswagen Group ще прави двигатели в Русия

Main December 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5520 views | no comments

Volkswagen ще произвежда високотехнологични двигатели в Русия от 2015 г. Оттогава компанията ще снабдява завода си за асемблиране в Калуга и договаря производство във фабриката на GAZ в Нижни Новгород. На официалната церемония по основаването на новия завод бе посетена вчера от руския премиер Димитри Медведев, както и от Анатоли Артамонов, управител на областта Калуга. От страна на германския производител присъства д-р Микаел Махт, член на Управителния борд на Volkswagen Aktiengesellschaft, отговорен за производството.
Производствената база на VW в Русия е важен фактор за успеха на компанията там.
Новият завод за двигатели се строи върху площ от 30 000 кв. м в непосредствена близост до фабриката за автомобили от народната марка в Калуга. Проектирана е с годишен капацитет от 150 000 единици. Оттам ще излиза 1,6-литровият бензинов мотор от серия EA 211.
Volkswagen Group е най-крупният чужд инвеститор в Русия. От 2006 г. насам компанията е вкарала 1 милиард евро в местното производство, а само преди седмица компанията обяви, че възнамерява да инвестира още 840 млн. в Русия.
Volkswagen произвежда автомобили за местния пазар в Калуга от ноември 2007 г. В момента оттам излизат общо четири модела - Volkswagen Tiguan и Polo, както и Skoda Octavia и Fabia. Миналия четвъртък бе сключен договор и за Yeti, чието производство стартира в Нижни Новгород с GAZ, местният партньор на VW. Гермацните смятат да изградят и логистичен център до Москва.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...