Jaguar XF – автомобилът на топ мениджърите

Main February 2, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2505 views | no comments

Новият Jaguar XF е сред най-успешните модели на марката. Това си личи от продажбите му не само в България, но и в световен мащаб. Расовият британец продължава да впечатлява, като преди дни бе удостоен с поредната престижна международна награда. Според читателите на Business Car XF е най-подходящият автомобил за топ мениджърите. Aвтомобилът печели сърцата и умовете на висшите ръководни кадри със своя неповторим стилен дизайн и качество на изработка. Моделът по всяка вероятност ще бъде сред фаворитите за наградата и следващата година заради новия си 2,2-литров двигател, който ще засили допълнително интереса към него.
Новият XF впечатлява с агресивна броня, модифицирана радиаторна решетка и изменени биксенонови фарове, в които са вградени и дневни LED светлини. Наблюдават се и минимални промени по капака на двигателя и предните калници, а отзад впечатление прави новата броня и изисканите стопове. Външният вид на автомобила се допълва от алуминиеви джанти с изцяло нов дизайн.
При интериора на XF също се наблюдават редица новости. Специално внимание заслужават по-комфортните седалки, модификациите по арматурното табло и инструменталния панел, новата сателитна навигация и модерната мултимедийна система със 7-инчов тъчскрийн екран. В списъка с екстрите е включена и аудиосистемата на Bowers & Wilkins със 17 високоговорителя. За футуристичния облик на интериора допринасят още съвременни интуитивни технологии като системата Jaguar Sense TM , която позволява само с леко махване на ръката да се отвори хранилището или да се пуснат светлините на горната конзола. Усещането за неповторимост се допълва от мекото амбиентното осветление “phosphor blue”, което изпълва салона, както и добре познатият и уникален по рода си Jaguar Drive Selector TM
Наборът от двигатели в „британската котка” остава непроменен, но към него се добавя и новият, 2,2-литров дизелов агрегат на компанията, който е с мощност от 190 к.с. Той е разположен надлъжно, получил е турбокомпресор с водно охлаждане, бутала с намалено триене, нови инжектори и колянов вал. Нова е и интелигентната старт/стоп система, която намалява разхода с 7 % или иначе казано до абсолютен минимум - 5,4 л/100 км. и само 149 г/км CO2 емисии. Максималният въртящ момент в новия 2,2 л двигател на XF достига до впечатляващите 450 Нм. Благодарение на осем степенна автоматична трансмисия автомобилът ускорява от 0-100 км/ч само за 8,5 секунди. Максималната скорост на автомобила е електронно ограничена до 225 км/ч.
Jaguar XF слива в едно характеристиките на спортно купе с изискаността на луксозен седан.

 
Keywords:   business car, jaguar
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...