Jaguar XK60 - В чест на 60-годишнината на марката

Main July 27, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1043 views | no comments

През 1948г. Jaguar създаде автомобил, който стана едно от най-известните имена в автомобилния свят с дебюта на новия, високотехнологичен двигател в спортния модел XK 120. Сега, за да отбележи 60-та годишнина на спортната икона, Jaguar създаде специална серия XK за английския пазар. Със свои специфични елементи и уместно наречен XK 60, автомобилът отдава почит на легендарните си предшественици.
Много неща се промениха за тези 60 години, но страстта към създаването на красиви и бързи автомобили остава толкова силна, колкото е била и през 1948г. Настоящите модели XK са първите от модерната линия на автомобилите Jaguar, които положиха началото както на новия дизайн на марката, така и на новите технологии като олекотената конструкция на купето.

Подобно на всеки автомобил Jaguar, който носи емблемата на XK, XK60 е съчетание от възможности и стил с голяма доза индивидуалност. И както XKR Portfolio и XKR-S добавиха нещо ново към модела XK Supercharged, XK 60 предлага свой собствен стил с 4.2 V8 двигател за купе и кабриолет.

XK 60 се произвежда от Юли 2008г. Автомобилът предлага широк набор от нововъведения в допълнение към впечатляващата спецификация на XK без допълнително заплащане. XK 60 ще се предлага с 20-инчови алуминиеви джанти Senta, спортна алуминиева топка на скоростния лост, както и отличителни промени във външния вид като нов преден спойлер, заден дифузьорр, хромирани странични въздухозаборници, полирана горна и долна предна решетка, специален накрайник на ауспуха и апликации от двете страни на автомобила.

60 години по-късно, XK 2008 продължава да стои високо над тълпата, както неговият съименник през 1948г. Той притежава същата спортна жилка, поразително точни пропорции и детайли, същата динамика, насочена към водача, който обича да шофира. И докато оригиналният XK 120 представи двигател, чиято изтънченост пренаписа стандартите в автомобилното производство за своето време, XK 60 изпъква със свой собствен стил и изисканост.

Модерната алуминиева конструкция на Jaguar превръща XK 60 в най-лекия, но и най-здравия автомобил в своя клас. Системата за компютърно активно окачване (CATS) допълва перфектния баланс на контрол и маневреност с комфорт и финес. 6-степенната автоматична трансмисия е призната за една от най-добрите в света и подобно на революционния XK120 , XK60 е задвижван от всепризнатият двигател 4.2 L AJ-V8 с 298 к.с.

От пускането му на пазара до сега този алуминиев двигател с 4 разпределителни вала и 32 клапи, притежава най-добрата мощ и въртящ момент от всеки двигател в своя клас, най-ниското тегло и най-здравата структура. С други думи, това бе още един изключителен двигател в сърцето на друг изключителен XK.

Така че, 60-годишнината на XK е повратна точка, която трябва да бъде отбелязана подобаващо, а XK 60 е уникален автомобил, който показва, че Jaguar още има силата да изненадва и доставя на наслада.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...