Jaguar е на път да разкрие нов роудстър

Main August 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6190 views | no comments

Jaguar е на път да разкрие изцяло нов спортен автомобил 36 години след спирането на емблематичния Е-type от производство. Моделът ще е с кодово име XE и ще бъде пряк конкурент на Porsche Boxster. Въпреки че автомобилът няма да излезе в продажба до края на 2012 г., има вероятност компанията да представи прототипа на автомобилното изложение във Франкфурт.
XE е вдъхновен от новия дизайнерски език на марката, подчертавайки лекотата. Моделът ще е изграден изцяло от алуминий, нов принцип, който ще бъде последван и от бъдещите модели на Jaguar.
Базиран е на платформа от следващо поколение, създадена специално за роудстър моделите на Jaguar. С дължина от 4300 мм, той ще е с 450 мм по-къс от новия XK, който очакваме след 3 години. Дългият преден капак и значително по-късата задна част ясно показват приликата с оригиналния E-type.
Голямо предимство в XE ще се окаже теглото. Докато днешната версия на XK тежи 1700 кг, то бъдещият роудстър ще има тегло от 1500 кг, което е с 50 кг повече от Boxster. Все още няма информация дали Jaguar ще инвестира във версия купе. Знае се, че XE ще бъде изграден в Касъл Бромич. Споменават се два варианта за задвижване - V6 бензин или 4-цилиндров турбо бензин. Един от двата ще се комбинира с 8-степенна автоматична трансмисия и старт/стоп система.
Най-големият въпросителен е какво име ще използва роудстърът – дали ще бъде XE E-type или пък друго.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...