Jeep Grand Cherokee 2014 превзема България

Main June 11, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10645 views | no comments

Новият Jeep Grand Cherokee 2014 може да бъде видян на щанда на „Балкан Стар“ в зала 3 на Интер Експо Център по време на Автомобилен салон София 2013.
Още от пръв поглед Grand Cherokee впечатлява с някои стилистични промени, коитопридават на предницата още по-изразено премиуим и същевременно спортно излъчване, запазвайки височината на автомобила. При всички модификации предната решетка е скъсена, фаровете са изтънени и предният долен перваз е леко повдигнат, докато светлините за мъгла са качени нагоре и много по-изразени. Автомобилът е оборудван с биксенонови фарове с дневни LED светлини и предлага богат избор от нови цветови решения отвън и вътре в купето. Използвани са премиум материали като кожа Natura Plus и висококачествено дърво, които в комбинация с новия триспицов волан придават ексклузивен характер на интериора.
Новата 8-степенна автоматична скоростна кутия на Chrysler Group дебютира с 3,0-литровия V-6 дизелов двигател, както и с бензиновите V-6 и V-8 модификации. Тя намалява консумацията на гориво и разхода на вредни емисии, като предлага по-бързо ускорение, по-прецизно и гладко превключване на скоростите и извежда качеството на управлението до нови нива. Допълнителен принос за подобрената икономия на гориво при Jeep Grand Cherokee 2014 е системата Eco Mode, която оптимизира превключването на скоростите, а при V-8 модификациите изключва част от цилиндрите с цел икономия на гориво. При желание за по-спортно поведение, бутон на централното табло позволява на водача да го изключи.
Нововъведения се предлагат и при развлеченията - такива са новият UConnect с 8,4-инчов тъчскрийн и изцяло новият за марката 7-инчов TFT информационен дисплей наинструменталното табло.
Легендарните Jeep способности са подобрени благодарение на системата на Jeep за въздушно окачване Quadra-Lift и системата за контрол на сцеплението. В обзавеждането влизат и най-иновативните системи за активна и пасивна безопасност, включително новата Selec-Speed Control – за ръчно управление на предавките от волана.
Новият Jeep Grand Cherokee 2014 разполага с повече системи за сигурност, вдопълнение към многото налични системи в предходния модел. Такава е систематаForward Collision Warning с Crash Mitigation - тя използва сензори на базата на радар ипроверява дали автомобилът не приближава предходния прекалено бързо, ако енеобходимо, подава сигнал на водача, за да може да предприеме действия и да избегнесблъсък. Ако водачът не реагира, Forward Collision Warning и Crash Mitigationавтоматично спират автомобила, за да не се допусне инцидент.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...