Jeep планира десетократен растеж в Европа

Main April 15, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2210 views | no comments

Марката Jeep отпразнува 70-та си годишнина с освежена и подновена моделна гама и си е поставила амбициозен план за растеж в Стария континент с желанието за драстично увеличаване на продажбите от сегашните 15 000 за миналата година до 125 000 през 2014-a!

Президентът на марката Майк Менли, който оглавява и международните операции на Chrysler, е сигурен, че ще може да си изпълни смелия план, най-вече заради алиансa с Fiat, както и благодарение на изцяло новия модел в пазарния B-сегмент, който ще бъде лансиран към края на 2013-а година. Според Менли, през следващите три години пазарът в Европа ще се върне към предкризисното си ниво от 16.2 милиона автомобила, а продажбите на моделите SUV ще нараснат от 800 000 дo 1.2 милиона годишно.

В Европа, според Менли, Jeep се ползва с добро име и е добре подготвен за растеж, заради най-добрата в историята си гама - Compass, Wrangler и Grand Cherokee. "Глобалните ни продажби през миналата година нараснаха с 24%, като всеки наш модел показва двуцифрен процентен растеж. В момента изпреварваме плановете си за 2011-а с 36%. Eвропа е ключов пазар и тук отбелязваме растеж със 7% за първото тримесечие на годината."

Grand Cherokee е първият модел, който се възползва от силата на алианса на Chrysler и Fiat. Той предлага първото приложение в модел на марката Jeep на екологичната технология на Fiat в областта на дизелите със системата Multijet II използвана за новия трилитров турбодизел.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...