Kомби! Корейско, но за Европа! +видео

Main March 28, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2280 views | no comments


Автомобилът с име Hyundai Sonata е вече история в Европа - вместо седаните от поколението NF на пазара в Стария континент идва моделът Hyundai i40. Интересна подробност е, че в Европа, в пазарния сегмент D+, най-добре се пласират комбитата и това накара корейците да представят в Женева само комби-варианта на i40.

Hyundai за пръв път пуска най-масовият си модел във вариант комби и то само за пазара в Европа. Машината е малко по-къса от седана - 4770 срещу 4820 мм, но е с увеличено междуосие - 2770 против 2795 мм в Sonata, има друг преден капак, брони, предни калници, по-големи фарове, стигащи почти до средата на дължината на предния капак, и видоизменен интериор.



Задната част на колата е със снижаваща се по европейски маниер линия на покрива и наклонена задна врата. Обемът на багажника е 553 л, но достига 1719 при сгъване на задните седалки, което почти изравнява i40 с показателите на комбито на Ford Mondeo (550—1740 л), но не му позволява да достигне Volkswagen Passat Variant с неговите 605—1730 л.

Разработчиците на колата твърдят, че освен преименуването в i40, Sonata е минала и през пренастройване на шасито по посока на задоволяване на европейския вкус, както и е доработена за намаляване на шума и вибрациите, защото се смята, че 65% от реализациите ще се паднат именно на дизеловите модификации.

Комбито ще се задвижва от нов дизел 1.7 на семейството U-II с мощност 115 или 136 к.с., а в бензиновата гама са включени атмосферен мотор 1.6л (135 к.с.) и най-новият двулитров мотор на семейството Nu с директно впръскване на горивото и мощност 177 к.с. Шестстепенният автоматик е предвиден само за най-мощните варианти сред дизелите и бензина.

Като главен конкурент на новата си кола корейците определят комбито на Toyota Avensis, което хората на Hyundai искат да изместят от петицата на най-добрите предложения в жанра. За целта се планира ежегодната реализация на 60 000 комбита i40, като се приема, че пазарният сегмент на комбитата в Европа ще нарасне за пет години до 12,6% или 890 000 реализации.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...