Търсят достоен заместник на шефа на Saab

Main March 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2195 views | no comments

Spyker Cars N.V. в качеството си на собственик на Saab търси нов изпълнителен директор и президент на шведския производител, след като досегашният Ян Аке Йонсон се оттегля от поста си от 19 май след дългогодишна служба. 59-годишният мениджър изигра ключова роля в спасяването на марката, когато бившият й притежател General Motors Co. искаше да затвори компанията. Председателят на борда на Saab, Виктор Мюлер, временно ще поеме функциите му, докато се намери подходящ заместник на Йонсон.
Засега от компанията не конкретизират имената на кандидатите, но Мюлер е заявил, че определено те са от кръга на автомобилната индустрия, тъй като според думите му на някого отвъд нея би отнело дълго време, за да влезе в „час". „Тъжен съм, че Йонсон напуска, но разбирам и уважавам решението му", е споделил председателят.
Според Ерик Геерс, говорител на Saab, изпълнителният директор е имал намерения да се оттегли от няколко месеца. „За всички Йонсон ще остане символ на човек, който не се отказва, не само заради Saab, но и заради Швеция", е бил неговият коментар пред Automotive News Europe.
Мениджърът се е съгласил да помага в управлението на компанията до 1 септември, докато намерят негов заместник. Йонсон е работил за Saab в продължение на 40 години и ще бъде доста трудно да се открие човек, който да поеме поста му.
В петък Spyker отчете загуби в размер на 218 млн. евро за 2010 г., а 2011 г. също не се очертава оптимистична.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...