Kamenitza: За няколко човешки сили повече

Main April 19, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6935 views | no comments

Странно превозно средство бе забелязано да върти кръгчета около редакцията ни, разбирай - НДК. Воланът и ръчната му са от Lada, има олекотено шаси (с компоненти от алуминий), мигачи, фарове, LED стопове, клаксон, камбанка, радиоуредба с USB порт и гуми „тринайски“. Тягата идва от... човешки сили, а скоростта е механично ограничена на 5 км/ч. Има и електромотор и батерии, но те са за светлините и аудиото. Забелязахме по четири чифта педали и велосипедни седалки от двете страни на това увеселително влакче, произведено от български специалист в областта на велорикшите и количките за голф. Задвижването става, когато осем души въртят педалите, докато приятелски пийват бира.
Името му е „Бар Наздраве!“ и това е новият мобилен бар на Kamenitza. Ще го видите да обикаля това лято в повечето увеселителни паркове първо в София, а после и в други градове (Плевен, Пловдив, Бургас, Русе, Варна, Шумен и Стара Загора). Нищо чудно по родното Черноморие да се появи и подобна екологична лодка.
Освен местата за задвижване (тези с педалите), барът разполага с триместна седалка в задния край, а на платформата дори има и багажно отделение. „Бар Наздраве“ има оптимизирани предавки и може да преодолява и леки наклони, справя се и с дупките, но с малко повече усилия върху педалите. Нашият тест показа – напълно безопасно е това превозно средство. Имаме една-единствена препоръка към производителя – да има халки за стъпалата на педалите.
Добрата новина е, че така можеш хем да пийваш бира с приятели, докато въртиш педалите без особени усилия, защото и сам човек може да задвижи чудото, хем да изразходваш натрупаните калории, хем няма опасност да те спрат за промили. Лошата е, че не е хомологиран за движение по обществените пътища и ще се превозва на специална платформа до местата, на които ще весели феновете на пенливата напитка. Пред НДК ще го откриете до 21 април, а следващата му дестинация е парк „Заимов“.

 
Keywords:   Калейдоскоп
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...