Kia Cerato Koup - ... но само за САЩ

Main April 13, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 2048 views | no comments

Kia избра автомобилното изложение в Ню Йорк, за да представи своето ново купе: Forte Koup – известно също като Cerato Koup на някои пазари. Първото фирмено купе на компанията идва оборудвано с 2- или 2.4-литров четирицилиндров двигател. На този етап моделът се предлага само на американския пазар.

Forte Koup е приблизително същия размер като Alfa Romeo GT. За разлика от доста заобления италианец Kia е доста по-ъглест и всъщност напомня много на концептуалния Koup, показан по време на автомобилното изложение в Ню Йорк през 2008 година. Отпред е видимо, че стилът е доста сходен с този на новия Sorento, а цялостният дизайн доказва, че корейците си изработват свой собствен дизайнерски език.

Макари да е по-къс от седана Forte, Koup всъщност би трябвало да осигурява достатъчно вътрешно пространство за петима възрастни. Каросерията от своя страна е изпипана, така че да предлага отлична торсионна здравина – а това винаги е предизвикателство, когато липсва средна колона. Силната каросерия би трябвало да спомогне за изчистеното и приятно каране, като представлява и солидна база за инсталиране на предно Макферсън окачване и задно с торсионна греда.

Kia предлага две версии на Koup: EX идва оборудван с 2-литров двигател с мощност от 156 к.с., докато SX идва с 2.4-литров мотор с мощност от 173 к.с. И двата агрегата идват с четирицилиндрови двигатели и притежават променлива фаза на газоразпределението. SX също така получава и по-големи нископрофилни гуми – 215/45 R17. За разлика от него EX идва с гуми 205/55 R16.

Като за първи опит в областта на купетата Forte Koup определено изглежда добре. Ако моделът успява да предлага същото качество за парите си, както правят другите модели на Kia, то колата би трябвало да се превърне в истински хит. Но засега... не очаквайте купето в Европа.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...