Четириврат Infiniti GT-R? - Поне засега - не

Main April 12, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1603 views | no comments

Миналата година се появиха спекулации в медиите, че Nissan сериозно обмислят версия седан на своя GT-R, който да носи обаче емблемата на Infiniti. Първият намек дойде, когато шефът на отдела за глобален дизайн в Nissan, Широ Накамура, разкри, че мениджърите проучват евентуалната рентабилност на нов спортен седан. След това се появиха допълнителни спекулации, когато търговски представител в САЩ потвърди, че в Япония се е състояла среща за дискутирането на евентуален бъдещ седан. Тези надежди обаче бяха прекратени за обозримото бъдеще, след като се появи официално опровергаващо съобщение.

По време на автомобилното изложение в Ню Йорк старшият вицепрезидент по продажбите и маркетинга, Брайън Карълин, каза пред Edmunds: „Би било честно и коректно, ако съобщим, че засега няма планове за производство на флагман на Infiniti. Просто при настоящите условия това не е нашият приоритет.”

Не е ясно обаче дали това слага край и на плановете за производство на модела Essence. Решението обаче си зависи изцяло от търсенето от страна на клиентите: „Нашите търговски представители по-скоро биха поискали нещо в по-голям обем. Преди 12 месеца те щяха да кажат „да”. Сега обаче подобен модел е доста по-надолу в списъка с приоритети.”

Спортният GT-R е базиран на гъвкавата платформа FM на Nissan, но притежава толкова много уникални елементи, че инженерите в края на краищата са създали отделно име за платформата – PM (Premium Midship). Nissan признаха, че GT-R не е особено печеливш модел. Затова и се предполагаше, че компанията би искала да развива повече модели, базирани на този скъп хардуер.

Вътрешен източник от Nissan неотдавна бе разкрил, че се разработва седан GT-R. За него се предполагаше, че няма да бъде оборудван с битурбо V6 двигателя с мощност 473 к.с., ползван в спортиста, така че да се редуцират разходите. Четиривратият Infiniti GT-R щеше да е насочен срещу спортните седани като BMW M5 и Porsche Panamera.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...