KIA GT4 Stinger – спортист от бъдещето

Main January 14, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5290 views | no comments

KIA свали покривалото на концепцията GT4 Stinger. Купето е със задно задвижване и е проектирано от калифорнийското дизайнерско студио на марката, което е отговорно и за концепцията Track`ster.
В новия прототип всичко е фокусирано върху редуциране на теглото и радост от шофирането. Моделът се задвижва от 2-литров 4-цилиндров турбо бензинов агрегат с директно впръскване на горивото (T-GDI), генериращ 315 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна механична трансмисия, която изпраща мощността към задните колела. Поръчковите алуминиеви 20-цолови колела са подсилени с въглеродни влакна, а спирачните апарати са Brembo Gran Turismo.
KIA GT4 Stinger използва поръчково шаси с независимо двойно окачване и определено спортни размери. Моделът е с 4310 мм по-къс от KIA Forte седан, с 1890 мм по-широк от KIA Cadenza и с 22,8 мм по-нисък от KIA Rio. Теглото е 1304 кг с разпределение 52% отпред - 48% отзад. Засега не са разкрити динамичните характеристики.
От компанията оповестиха, че имат планове за сериен модел на GT4 Stinger, но няма да е в близко бъдеще.

 
Keywords:   kia
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...