Kia Venga спечели наградата за дизайн “red dot”

Main March 15, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 646 views | no comments

Kia Venga стана носител на приза red dot, с което моделът получи за втори път аплодисменти само няколко месеца след представянето му пред широката аудитория. Почетно жури отличи Venga като победител в категория „производствен дизайн" в MPV сегмента. Наградата red dot е символ на качество за изключителен дизайн и е поредният комплимент за Kia Venga след отличието iF product design, което моделът получи миналата година.

„Отличието за Kia Venga е гордост за дизайнерския екип на марката. Тя е поредното доказателство за успеха на дизайнерската ни концепция, каза Питър Шрайер, главен дизайнер на Kia Motors. - Представителите в компактния MPV сегмент традиционно са автомобили, закупувани заради своята функционалност. Kia Venga разчупва тази тенденция. Балансираните пропорции, просторният интериор и динамичният силует на автомобила са демонстрация за перфектната симбиоза между стилна визия и практичност."

Kia Venga е вторият по ред корейски автомобил, отличен с престижната награда red dot след Soul, който спечели приза през 2009 г.

Наградата red dot е една от най-известните и почетни награди за производствен дизайн по света. Red dot се провежда от Design Centre of North Rhine-Westphalia от 1955 г. Тази година са постъпили 4 252 заявки от 57 страни. Журито се състои от популярни експерти в областта на дизайна. Критериите за оценка на автомобилите са иновативност, функционалност, ергономия, надеждност, ниво на екологичност и управление.

Kia Venga е проектирана, конструирана и произведена в Европа. Компактният миниван се предлага на Стария континент с избор от 4 двигателя: 2 бензинови и 2 дизелови двигателя, генериращи между 128 и 90 к.с. Най-икономичната версия - Венга 1.4 CRDi, снабдена с ISG система, е с ниво на вредни емисии СО2 от само 117 г/км и комбиниран разход на гориво - 4,5 л/ 100 км. С дължина от 4 068 мм, Венга разполага с обширно вътрешно пространство. Подобно на широко популярния модел сийд, Венга се предлага с гаранция от 7 години или 150 000 км.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...