KIA с нов проект Green Growth

Main July 27, 2009 | Speed-Press.com A- A+ 1408 views | no comments

KIA анонсира своя нов проект Green Growth, който е част от стремежа на марката да планира и конструира щадящи околната среда превозни средства.

С инвестиция от 3 милиарда долара KIA цели да се превърне в един от четирите световно разпознаваеми автомобилни производителя на превозни средства с ниско ниво на вредни емисии до 2012 г. – годината, в която компанията ще представи първите модели с горивни клетки на корейския пазар.

През следващите 2 години KIA ще се съсредоточи върху разработването на хибриди с бензинови и дизелови двигатели. Марката стартира благоприятна за околната среда серия с представянето на моделната гама cee`d с иновативна система ISG (Idle Stop&Go), която драстично намалява консумацията на гориво и разхода на вредни емисии с до 15%. KIA работи и върху развитието на електрически хибриди, които ще бъдат експортирани само няколко години след представянето им на вътрешни пазар.

„Целта на нашата компания е да предостави на автомобилните потребители превозни средства, оборудвани с еко технологии, на достъпни цени”, каза г-н Hyoung-Keun Lee, изпълнителен вицепрезидент на Международния отдел в KIA Motors Corporation. „Представянето на cee`d ISG в Европа, Forte LPI в Корея и други еко технологии са ясен показател за плановете на марката към „зелено” бъдеще.” KIA притежава единствения в света център за екологична развойно-изследователска дейност, разположен в Мабук, Корея, както и една от най-екологично чистите производствени бази, ситуирана в Жилина, Словакия.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...