Koenigsegg направи Agera R още по-добър

Main March 6, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6395 views | no comments

Вълнуващият Koenigsegg Agera R 2013 идва с още повече карбон и технически достойнства. Най-голямата промяна в него са първите в света карбонови „кухи“ джанти. Благодарение на тях суперколата олеква с 20 кг. Все пак при тях е използван и малко метал, необходим за вентила.
Освен това мощността на автомобила е увеличена до 1140 к.с. вместо досегашните 1115 к.с. Допълнителните „конски сили“ идват от блока на управление на двигателя и повишението обороти. Цилиндрите на двигателя са с изгладени с нанотехнологии повърхности, така че триенето да се сведе до минимум.
Какво обаче е силата без контрол? Така че в случая Koenigsegg се обръща към Ohlins Racing, за да направи окачването Triplex пушрод/инборд стандартно. Електронният контрол на стабилността също вече е част от стандартното обзавеждане на Agera R.
Гумите са Michelin SuperSport и с тях рекордьорът издържа натоварване от порядъка на 1,6 g, а максималната му скорост вече е 439 км/ч, а от място до 320 км/ч спринтира за 17,68 сек.
Естествено подновеният Koenigsegg Agera R е на фирмения щанд на автомобилния салон в Женева.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...