KTM анонсира X-Bow

Main February 7, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 555 views | no comments

Австрийската фирма-производител на известната марка двуколесна техника пусна официални снимки на първия си роудстър X-Bow.
Снимките са на модел направен в мащаб 1:2,5, създаден за изпитания в аеродинамичен тунел. Колата в истински размер ще видим на автосалона в Женева в началото на следващия месец.
Реалният автомобил трябва да има маса от само 680 кг и да бъде задвижван от четирицилиндров двигател на Audi с максимална мощност от 220 к.с., но с потенциал за форсиране до 300 "кончета". По избор на клиента серийната кола може да бъде оборудвана с шестстепенна класическа кутия или с известната кутия DSG на Volkswagen. По данни на KTM, X-Bow се ускорява от 0 до 100 км/ч за четири секунди. Колата няма предно стъкло.
Автомобилът ще се прави отначало в Италия в предприятието на фирмата-производител на състезателни болиди Dallara, която ще произведе 100 броя. След това с производството ще се заеме сама австрийската фирма.
Базовата цена на новата уникална кола е вече определена на 40 000 евро. Ако автомобилът намери добър прием на пазара, КТМ планира да увеличи производството до 500 броя годишно.

 
Keywords:   dallara, dsg, ktm, quot, volkswagen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...