Lamborghini Reventon срещу Tornado

Main November 26, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1219 views | no comments

В края на миналата седмица на военната писта Геди (Бреша) се проведе поредното уникално състезание между автомобил и самолет. На една линия застанаха Lamborghini Reventon, зад волана на който беше тестов пилот на марката, и самолетът Tornado, управляван от боен пилот. Съревнованието се е провело на права с дължина от 3 километра.

Lamborghini Reventon е успял да вземе" старта и почти до края на дължината е бил пред Tornado- то. В последните няколко метра, самолетът е изпреварил автомобила, който е засечен със скорост от над 340 км/ч.

Струващият над 1 000 000 евро Reventon е създаден на базата на Murciеlago LP640, но дизайнът му е изцяло нов. Основните габарити на Reventon са дължина 4 700 мм, ширина 2 058 мм и височина 1 135 мм. Междуосието на автомобила е 2 665 мм, а теглото е 1 665 килограма. Двигателят на автомобила е дванадесетцилиндров, V- образен с работен обем от 6.5 литра. Максималната мощност, която гарантират от фирмата производител е 650 конски сили при 8 000/мин, а максималният въртящ момент от 660 Нм се достига при 6 000/мин. Задвижването е на четирите колела, предавателната кутия е шестстепенна механична.

Lamborghini Reventоn се нуждае от 3.4 секунди, за да ускори от 0 до 100 км/ч, а за изминаването на 100 километра са необходими 21.3 литра гориво.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...