Lancia Stratos се възражда в Париж

Main August 17, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1244 views | no comments

Възродената Lancia Stratos ще дебютира на автомобилния салон в Париж тази есен. Автомобилът е разработван в продължение на две години в ателието Pininfarina по поръчка на немския бизнесмен Михаел Стошек, ръководител на компанията Brose. Stratos ще бъде с карбонова каросерия, чийто дизайн е дело на Джейсън Кастриота, работил над външността на Ferrari 599 GTB Fiorano и Maserati GranTurismo, а в моторния отсек е монтиран 4,3-литров 8-цилиндров силов агрегат с макс. мощност 510 к.с., познат ни от Ferrari F430 Scuderia. За разлика от него двигателят на възродената Lancia Stratos е олекнал със 108 кг и актуалната му маса е 1240 кг.
Настройките на шасито са направени от бившия състезател от Формула 1 Тяго Монтейро. Информация за динамиката на автомобила засега липсва, ала скоростомерът на Lancia е разграфен до 360 км/ч.
Засега ще бъдат произведени около двайсет такива автомобила, поръчани на Pininfarina, като Стошек е получил от италианската марка разрешение да използва емблемата й.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...