Leaf абсолютен отличник по безопасност и според NHTSA

Main July 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5345 views | no comments

Американската национална администрация по пътна безопасност NHTSA, също подложи на преценка безопасността на Nissan Leaf. Според техните критерии автомобилът постигна максимална оценка. Освен това Leaf е първият електромобил, изпитан от NHTSA.
Американската администрация си служи с критерии и методи, доста сходни с тези на европейските им колеги от Euro NCAP. Тя също проверява безопасността при челен и страничен удари при скорост 56 км/ч. Освен това от 2011 г. специалистите от NHTSA започнаха да изпитват работата на електронните системи. Американците високо оцениха факта, че базовата версия на Leaf е с възглавници за безопасност, чиято сила и степен зависят от габаритите на шофьора и пътника до него.
През април Nissan Leaf взе с „отличен“ и изпита на Американския застрахователен институт IIHS, освен това има заслужени максимални пет звезди и от Euro NCAP.

 
Keywords:   euro ncap, iihs, nhtsa, nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...