Lightning GT напомни за себе си

Main February 13, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3185 views | no comments

Малкият британски производител Lightning Car Company разработи преди две години електрическата суперкола Lightning GT, а после така и не се чуха много неща за нея. Ето че колегите ни от AOL са тествали модела и споделят впечатленията си от него във видео.
Припомняме, че Lightning GT е автомобил с вълнуващ дизайн в британски стил и дори леко напомня на Aston Martin DB9. Вградените в шасито батерии позволяват автономност от 250 км. От компанията Lightning уточняват, че ако класическото зареждане на електромобил отнема 15 часа, то тяхното произведение е готово за едва десет минути с помощта на голямо зарядно, адаптирано за високо напрежение. Със стандартно обаче зареждането ставало по-скоро за 20 минути. Другата приятна подробност е, че батерията функционира по еднакъв начин независимо дали е заредена на 1% или на 100%.
Монтираните отзад двигатели имат сумарна мощност от 400 к.с. и позволяват на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек. Масата е едва 1900 кг.
Lightning възнамерява да произведе около 200 екземпляра от модела. В плановете на компанията са включени и SUV, и седан.

Видео

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...