Lotus Eagle - Първа официална снимка

Main July 15, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1035 views | no comments

Ново: След представянето преди две седмици на тийзър на предстоящия модел 2+2 GT модел, който носи кодовото наименование Eagle, Lotus разкрива и първата официална снимка на колата. Всъщност снимката показва един дизайн, който не се различава коренно от този на настоящите модели, но уникален сам по себе си заради някои свои детайли. Колата ще направи своя официален дебют на британското автомобилно шоу на 22 юли.

Автомобилът не изглежда да е особено по-голям от настоящия Elise, въпреки че удъжената задна част и по-дългата колесна база се отразяват на пътниците отзад. Колата иначе ще се предлага и само като двуместен автомобил, като задните места са трансформирани в багажно отделение.

Логично... се предвижда и кабриолет, както и ултраспортна версия на атлета.

Мощността за стандартния модел ще идва от 3.5-литров V6 двигател с мощност от 276 к.с. и въпреки че по-големите размери, инженерите остават фокусирани върху представянето на колата и характеристиките на поведението й. В унисон с тази идея шасито и окачването на настроени по време на тестове на пистата Нюрбургринг – и по думи на компанията е свършена толкова много работа, че Lotus си позволяват да твърдят, че новият автомобил е значително по-бърз по известното трасе в сравнение с Elise, както и доста по-стабилен в сравнениес Exige.

Дизайнът на колата се фокусира върху по-плавни и консервативни контури, което не пречи на британеца да продължава да хваща окото... просто го прави по елегантен начин.

Предишен материал:
Lotus показаха най-сетне първи тийзър на бъдещия Eagle GT, след като бяха потвърдили, че ще представят изцяло нов модел по време на тазгодишното автомобилно изложение в Лондон през юли, като това ще бъде част от отбелязването на 60-годишнината на марката. Въпреки че няма официални детайли за спортиста, то стари шпионски снимки и някои информации за развиване на определени системи от Lotus могат да подскажат, че става дума за толкова спекулирания Eagle GT, който ще има конфигурация на местата 2+2.

Според предишни материали в медиите новият Eagle ще има средноразположен Toyota V6 двигател и ще бъде базиран на удължената рама на Elise. На някои пазари автомобилът може и да се нарича Ethos. Lotus наскоро патентоваха името в Щатите и от тогава започнаха да представят данни и за регистрирането на специална електронна страница за Щатите. След представянето на новия Eagle/Ethos Lotus ще довършат работата си и върху наследника на Esprit, който трябва да бъде пуснат през 2010 година.

Междувременно за 60-годишнината си Lotus планира серия събития в щаба сив Хетел през настоящата година. Толкова е трудно човек да си представи, че бе 1948 година, когато Колин Чапман построи първия си състезателен автомобил и още тогава достига до своя запазен слоган: „мощност чрез леко тегло”.

 

BMW 3-Series
July 15, 2008
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...