Lotus Engineering спести 528,3 кг от своя CUV

Main December 7, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4960 views | no comments

След така наречената „фаза 1“ от 2010 г., проектът за олекотен CUV (Crossover Utility Vehicle) на британския производител Lotus навлиза във втория си етап. Структурата на каросерията работи с високотехнологични материали, включително високоякостна стомана, алуминий, магнезий и композитни материали. Резултатът показва общо намаляване на масата с 31% (528,3 кг) и се спестяват общо 188 евро от цената на автомобила. Масата на каросерията олекна с 37% или 141,6 кг.
Lotus Engineering използва размерите на разработката Toyota Venza CUV от 2009 г. Преработено е шасито. Така наречената BIW структура (Body-in-White) има потенциала да отговори на изискванията на Щатските служби по безопасност, включително и страничен удар и пробиване на вратата, натоварването на предното и задното шаси, устойчивостта на предницата при сблъсък, обсега на детския колан за безопасност и др. Дизайнът от този вид подобрява с 20% устойчивостта към усукване.
Инженерното подразделение на Lotus още не е тествало олекотения си проект, но се надява да свали с 23% разхода на гориво.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...