Lotus Esprit - Готов до 2011 година

Main August 13, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1239 views | no comments

По време на дебютното представянето на Lotus Evora GT миналия месец изпълнителният директор на компанията – Майк Кимбърли – използва възможността да потвърди информацията, че производителят на спортни автомобили изпълнява своя петгодишен план, както и че в момента разработва в своя център в Хетел два нови модела.

На този етап слуховете, че единият модел е ново поколение на спортния седан Carlto, не са потвърдени, но за сметка на това е сигурно, че другият модел е наследник на митичния Esprit.

За съжаление е доста рано, за да има някакви конкретни данни, но Кимбърли бе казал преди няколко месеца, че работи по проекта заедно с друг престижен автомобилен производител и макар и да не е подхвърляно много по въпроса, някои предполагат, че партньорът на Lotus в случая е BMW. Според слуховете двете компании работят по V8 двигател, който да бъде средноразположен – най-вероятно пред задната ос. Същевременно AutoTelegraaf твърдят, че задвижващият агрегат ще бъде от Toyota, като моделът ще бъде готов до 2011 година.

Променящите се условия, както и растящите разходи по развиването на модела, доведоха до това, че датата за пускане бе отложена с около година. Първоначално ставаше дума за 2010 година. Междувременно докато в началото се говореше, че ще има само coupe версия, то според нова информация ще има и открит вариант.

Иначе Lotus продължава и с работата си по новата Evora GT, като престои да бъдат показани няколко версии на модела: кабриолет, още по-спортен вариант с компресор, както и автоматик.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...