Lotus Europa - Диамантен...

Main September 13, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1066 views | no comments

Lotus представиха изцяло нова уникална диамантена серия Europa, оценена на 150 000 паунда (приблизително 266 500 долара). Това стана само няколко дни преди 60-годишнината на компанията, която ще бъде чествана на 14 септември. Диамантеният юбилеен Europa притежава серия козметични и механични подобрения – например уникалния скоростен лост, инкрустиран с диаманти, които от своя страна блестят на черния матиран фон.

Колата получава и нова кожена тапицерия и специално създаден панел с инструменти, които също притежава диамантени инкрустации в себе си. Отвън могат да се забележат затъмнени прозорци, сребристи джанти и емблема на Lotus с диаманти. Няма как да не се забележи и лъскавият черен цвят на колата, който е получен с помощта на серия миниатюрни стъклени парченца.

Lotus сега планират да покажат своя модел в щаба си в Хетел, Великобритания този уикенд. От съображения за сигурност обаче всички диаманти ще бъдат заменени с техни имитации. Въпреки луксозния си имидж колата остава истински спортист, способен да ускорява до 100 км/ч за по-малко от пет секунди и да достига максимална скорост от 235 км/ч.

Най-новият модел на Lotus е само един от много големи неща, случили се за компанията през последните няколко месеца. Все пак англичаните са решени да се представят достойно навръх 60-годишнината си. Миналия месец компанията вече съобщи, че се е обединила с британските тунинг специалисти от Project Kahn, за да създадат специален тунинг пакет за Elise. Преди това пък бе показан и изцяло новият Evora 2+2 GT, който междувпрочем в момента е във фаза на доразвиване.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...