Mahle почти готови със стоманени бутала за малки дизели

Main July 3, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4815 views | no comments

Доставчикът на комплектации за автомобилни двигатели - компанията Mahle обяви, че подготвя началото на производство на стоманени бутала за дизелови двигатели на леки автомобили.

Стоманени бутала досега се монтираха в дизели за камиони. Тези бутала имат значителни преимущества в сравнение с традиционните алуминиеви бутала. Стоманените бутала на Mahle са по-здрави и имат по-нисък коефициент на топлинно разширение, което осигурява по-ниски загуби от триене между буталото и стената на цилиндъра.

Благодарение на по-високата якост стоманените бутала на Mahle са по-компактни и по-тънкостенни, което намалява масата им и позволява да се използват в стандартни блокове с използване на мотовилки с по-голяма дължина. В крайна сметка това подобрява кинематичните показатели на коляно-мотовилковия механизъм.

По-леките стоманени бутала на Mahle позволяват да се намали с 4-5% изхвърлянето на СО2 в атмосферата. Сред непреодолените засега минуси на новите бутала са по-високата цена и по-лошата топлопроводност, като последния проблем сега се решава конструктивно от инженерите на известната фирма.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...