Maserati готви пет нови модела и компактен кросоувър

Main December 15, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8205 views | no comments

Вече ви споменахме за амбициозните планове на Maserati за бъдещето и най-вече за 50-те хиляди годишни продажби. Компанията планира редица нови модели, два от които ще са за сегменти, където никога не е творила.

Според Харалд Вестер, глава на компанията, марката лансира пет новости, считано от сега до 2015 г.

Първата вече е факт - Maserati Quattroporte 2014, по-късно ще се появи и средноразмерен седан, а през следващата ще възкръсне името Ghibli, което ще се качи на скъсена платформа на Quattroporte.

През 2014 г. Maserati ще пусне и новия Levante, представител на категорията SUV. За него компанията загатна преди време с концепцията Kubang. Той ще е базиран на същата платформа като Jeep Grand Cherokee. Засега има някои колебания относно това дали ще конструират автомобила в Италия, или в завода на Jeep в САЩ. Твърде вероятно е да го асемблират в Детройт, но да го довършват в Италия.

През 2015 г. ще видим заместник на моделите GranTurismo, които може би ще легнат на новата платформа на Quattroporte. И накрая - още същата година ще се появи и нов спортен автомобил, най-вероятно GranSport, пряк конкурент на Jaguar F-Type и Porsche 911.

Въпреки че споменахме пет модела, се говори и за шести в лицето на компактен кросоувър. Той би трябвало да дебютира в края на 2015 г. и вероятно ще ползва широката платформа, разработена за следващото поколение на Jeep Liberty.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...