Mazda RX-9 ще е хибрид

Main May 27, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6795 views | no comments


Cледващото поколение на единствения в света сериен роторен автомобил - популярното спортно купе RX-8 навярно ще е с хибридно задвижване. По всяка вероятност новият роторно-хибриден автомобил ще използва във външността си теми от дизайна на концептуалния модел Kabura.

През миналата година Mazda и Toyota подписаха съглашение, според което марката zoom-zoom марка може да използва хибридните технологиите на най-големия японски автопроизводител от семейството на модела Prius. Веднага след подписването се появи и съобщение, че първата хибридна Mazda ще се появи през 2013-а година.

За новата Mazda RX-9 засега информацията е доста оскъдна. Ясно е че колата се развива върху платформата на следващото поколение на родстъра MX-5 и че дизайнерите са се отказали от оригиналното решение за обратното отваряне на задната полуврата на модела RX-8.

Ако колата получи хибридно задвижване, тя ще е първото на пазара хибридно роторно спортно купе със задвижване на задния мост. Електромоторът ще помогне да се подобри икономичността на колата. Заради заемката от Toyota, новата кола няма да може да разполага с класическата механична предавателна кутия или с роботизираната със сдвоен съединител, защото при хибридното задвижване на Prius се използва само автоматик.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...