Mazda вкарва нова система за безопасност в CX-5

Main February 14, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3925 views | no comments

Mazda разработи иновативна система, подпомагаща спирането в града при ниски скорости. Така наречаната Smart City Brake Support Advanced Safety Technology ще дебютира на пазара в кросоувъра Mazda CX-5 Crossover тази пролет.
Технологията използва лазерен сензор, за да установи наличието на автомобил или друго препятствие пред колата, в която е монтиран. Следващата стъпка е автоматичното намаляване на степента на ротора и така ускорява спирането. Ако шофьорът пропусне да предприеме някакво действие, за да избегне удара, SCBC активира спирачките и едновременно с това намалява оборотите на двигателя. Системата включва и контрол на ускоряването за автоматична смяна на предавките, като това предпазва от неволни повишения на скоростта, причинени вследствие на объркване на педалите.
Тя работи при скрости до 30 км/ч. Лазерният сензор е монтиран в горната част на огледалото за обратно виждане отпред. В случай, че разликата в скоростите на автомобила, в който е монтирана технологията, и колата пред него е под 30 км/ч, тя спомага да избегнем удара.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...