Mazda подготвят нов RX-8 - По-аеродинамичен и мощен

Main July 25, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 2179 views | no comments

Изминаха шест години, откакто Mazda представиха на автомобилната сцена RX-8. Тогава колата впечатли с отлична комбинация от добро управление, щедро оборудване, много екстри, добра цена и най-вече... атрактивен ванкелов двигател. Независимо дали сте фенове на този тип агрегати (наричани още роторни) или не, трябва да признаете, че Mazda са свършили страхотна работа по настройването на шасито. Сега обаче в интернет доста се говори, че се подготвя обновен модел, който е на път да се появи по време на тазгодишното издание на автомобилното изложение във Франкфурт.

Фейслифт на модела бе представена за моделната 2009 година, както и малко изменена и по-спортна версия, наречена RX8 R3. Но явно, че ще има нов обновен вариант на роторния модел. той ще бъде базиран на същия двигател и шаси. Нови аеродинамични елементи обаче ще оптимизират предната престилка, така че да се получи това лице, което напоследък виждаме в новите модели на Mazda. Но 1.3-литровият роторен двигател, който досега се предлагаше в Европа, вече няма да бъде на разположение. Вместо това ще се ползва агрегатът, който се продаваше в САЩ – с мощност от 231 к.с.

Други новости включват хендс-фрии система с Bluetooth, нов панел с инструменти, по-качествени материали, включително и нови кожени седалки Recaro и нова Bose аудио система.

Няма съмнение, че през следващите няколко седмици ще има новости за модела, тъй като шоуто във Франкфурт наближава.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...