Mazda с рекордни продажби за фискалната 2006 година

Main April 25, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2646 views | no comments

- Най-добри продажби на американския пазар за последните 12 години
- Най-добри продажби на европейския пазар за последните 15 години
- Най-високи резултати за всички времена в десет държави

Mazda Motor Corporation обяви, че обемът на международните продажби на дребно на компанията надхвърли 1,3 милиона автомобила за фискалната година (ФГ) 2006. Mazda отбеляза най-добрите си резултати от продажби на американския пазар от 1994 г. и също така постигна най-добрия си резултат за Европа от 1991 г. В допълнение, на общо десет чуждестранни пазара* постигна най-добри резултати от продажбите за всички времена през фискалната 2006 година.

Международните продажби на дребно на Mazda през ФГ2006 бяха 1 301 581 бройки, растеж с 2,0 процента спрямо резултатите от ФГ2005, което бе стимулирано от постоянно активните продажби на Mazda3 (известна в Япония като Axela) и Mazda5 (Premacy) на международните пазари.

В Северна Америка, резултатите от продажбите на пазара в САЩ се увеличиха със 7,3 процента спрямо предходната година, като продажбите през ФГ2006 достигнаха 280 589 бройки, което е най-добър резултат от 12 години насам. Канада отпразнува рекорд на продажбите за всички времена през 2006 г., като бяха продадени 83 624 автомобила, увеличение от 4,2 процента спрямо 2005 г. С продажбата на 9 819 бройки за цялата година, Mazda постигна отлични резултати в Мексико, тъй като това е увеличение от над четири пъти на резултатите от предходната фискална година.

Mazda постави рекорди в продажбите за всички времена за фискалната година на четири пазара в Европа, а именно: Обединеното кралство, Русия, Испания и Португалия. Други ключови пазари, които отбелязаха отлични годишни резултати от продажбите са Германия, Франция и Австрия. В Европа, Mazda отбеляза най-висок обем на продажбите за една фискална година от 15 години насам, продавайки 301 167 автомобила през ФГ2006, увеличение с 6,7 процента спрямо предходната година. Продажбите на Mazda в България също достигнаха най-високата си стойност за последните 15 години, което се дължи на отличните резултати на Mazda3, Mazda5 и Mazda6.

Mazda също така отбеляза рекорден ръст на продажбите в Океания, постигайки още една година с рекордни продажби в Австралия през ФГ2006, с продадени 67 225 нови автомобила, увеличение от 2,7 процента спрямо 2005 г. Нова Зеландия също отбеляза рекордни стойности с продажбата на 6 351 бройки, увеличение от 4,5 процента спрямо предходната година.

"Фискалната 2006 бе една страхотна година за продажбите на Mazda. Продадохме над 1,3 милиона автомобила в световен мащаб, отбелязахме рекордни продажби в десет държави и постигнахме постоянен растеж на продажбите в Северна Америка и Европа, казва Даниел Т. Морис, главен управителен и изпълнителен директор на Mazda, отговарящ за маркетинга, продажбите и отдела за обслужване на клиенти на Mazda.

"Тези постижения са доказателство за целия екип на Mazda и нашите дилъри и партньори в целия свят. Особено съм доволен, че нашите продукти се приемат толкова добре от нашите клиенти, заявява Морис.

"Изправени сме пред предизвикателна среда за продажби в световен мащаб, но ние подновяваме усилията си по нашия План за развитие на Mazda, за да се фокусираме върху това да подобрим марката си и да постигнем превъзходство във всички аспекти на нашия бизнес. Докато вървим напред, ние сме уверени, че ще предоставим на нашите клиенти висококачествени продукти и услуги след продажбата – такива каквито искат... и заслужават, казва Морис.

* Обединеното кралство, Испания, Русия, Португалия, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Венецуела, Еквадор, Мароко.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...