McLaren MP4-12C GT3 със 100 к.с. по-малко

Main May 5, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2315 views | no comments

McLaren представи пълните технически спецификации на състезателния модел MP4-12C GT3. Любопитен факт е, че мощността е намалена до 500 к.с. или със 100 по-малко от стандартния модел. Инженерите са олекотили конструкцията, за да компенсират загубата на мощност. Състезателят използва същия 3,8-литров туин турбо V8 агрегат, комбиниран със секвенциална 7-степенна скоростна кутия. Окачването е със състезателни настройки. Аеродинамиката на MP4-12C GT3 също е подобрена, все пак това е първият модел, тестван в симулатора на McLaren за Формула 1.
Новият модел ще дебютира на сериите за издръжливост Blancpain на пистата Circuito de Navarra в Испания, след което ще вземе участие в Magny-Cours и Silverstone. Компанията е планирала участие в „24 часа на Спа” и на „Фестивала на скоростта в Гудууд”.
Тази година McLaren GT ще произведе 20 бройки от модела, които ще се състезават в различни тимове през 2012 г.



Видео

 
Keywords:   GT3, Mclaren
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...